با توجه به گزارش بدست آمده از خبرگزاری صداو سیمای خراسان جنوبی، معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار در برنامه پرسمان شبکه خاوران گفت: یک غرفه در این نمایشگاه به خراسان جنوبی اختصاص یافته است تا محصولاتی مانند زرشک، عناب، زعفران و دیگر محصولات استان را در آنجا عرضه کنیم و با فروش آن در بازارهای جهانی به معرفی آن کمک کنیم.
اشرفی به محصول زرشک در استان اشاره کرد و افزود: به طور کلی سالانه ۹۸ هزار تن زرشکِتر از باغهای استان استحصال میشود که با دنبال کردن سیاستهای فرآوری، طبق آمار جهاد کشاورزی ۴۳ درصد از این محصول فرآوری میشود. وی گفت: بیش از ۴ مرکز فرآوری زرشک در استان وجود دارد که محصولات بسیار با کیفیت و منحصر به فردی از زرشک تولید میکنند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار گفت: با تغییر نگاه در استان و حتی در سطح ملی و معطوف کردن نگاهها به سمت محصول زرشک میتوانیم باعث معرفی بیشتر این محصول و رساندن ارزش آن به جایگاه اصلی اش شویم.
اشرفی افزود: تلاش و سیاستهای ما بر این است که محصول زرشک از چرخه خام فروشی خارج شود و فرآوری آن به طور کل در استان صورت بگیرد تا سود آن به جیب کشاورز برود و ارزش این محصول در کشور و جهان حفظ شود.
وی گفت: در مورد قیمت زرشک ما به عنوان سیاستگذار در حوزه زرشک قرار نیست خرید تضمینی انجام بدهیم بلکه قرار است خرید توافقی باشد؛ بدین صورت که منابع تسهیلاتی خوبی در اختیار چند شرکت برای خرید زرشکِتر یا همان شاخهای قرار گرفته و در کنار آن بنیاد علوی نیز اعلام آمادگی کرده و آمادگی این را داریم تا هر زمان که دیدیم قرار است دلالان وارد بازار شوند و زرشک را با قیمتی پایینتر از حد معمول بخرند، ورود پیدا کنیم و زرشک کشاورزان را با قیمت مناسبی خریداری کنیم.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار افزود: هر چند بر این باوریم که حتی نرخ تعیین شده فعلی برای زرشک کم است، اما نمیتوان به یکباره قیمت را بالا برد، بنابراین این روند را به صورت پلهای اجرا میکنیم تا زرشک استان به جایگاه ارزشی اصلی خود برسد.
اشرفی گفت: برگزاری جشنواره زرشک یکی از راههای بسیار موثر در معرفی این محصول است، اما با برگزاری جشنواره یک و دو ساله نمیتوان مشکلات چند صد ساله را حل کرد؛ بنابراین این کار را به صورت مستمر انجام میدهیم و استانداردها را به سمتی پیش میبریم که شأن و جایگاه اصلی زرشک را به آن برگردانیم.